Quelcom mes

06.05.2013 06:01
Alcoholisme un mal tràngol que es pot superar.

No és un vici. És una malaltia, en la que d'alguna manera tots estem implicats.
 L'alcoholisme és considerat avui en dia com un dels majors problemes de salut pública .. Fins fa ben poc temps, el malalt alcohòlic era catalogat com un viciós, un degenerat, un borratxo, fins i tot un delinqüent. Aquest tipus de concepció moralista i prejudicis de la salut i la malaltia, ha anat paulatinament canviant i evolucionant.
En l'alcoholisme conflueixen múltiples factors i circumstàncies, la majoria d'elles alienes a la voluntat i a la raó de la persona malalta. Podem citar entre altres a les característiques biològiques, al tipus de personalitat, al tipus d'activitat i situació laboral, a la situació familiar, l'ambient social i cultural imperant a al lloc geogràfic on s'habita.
 
En el malalt alcohòlic hi ha un impuls irresistible per consumir alcohol.
La dependència o addicció alcohòlica ve determinada per una banda per l'existència d'una gran preocupació en la persona per la adquisició i el consum d'alcohol, es tracta de persones que en el seu treball estan molt pendents de que arribi l'hora de l'entrepà per poder beure una copa, i d'altra banda es caracteritza per l'existència d'un impuls irresistible de consumir alcohol, de manera que encara que reconegui les conseqüències perjudicials que té per a ell, és incapaç de reduir o suspendre el consum d'alcohol. La recaiguda o tornada a la beguda després d'un període d'abstinència és confirmatori d'una dependència o addicció alcohòlica.
Volver

Buscar en el sitio

© 2011 Todos los derechos reservados.